المقادير
1 كيلو بطاطس - 3بيضات - 2ملعقة كبيرة زبدة - 2 ملعقة جبنة رومى مفرومة - 2 معلقة بقسماط ناعم - ربع كيلو عصاج .
الطريقة
تسلق البطاطس وتقشر ثو تصفى ساخنة من مصفاه الخضر تسيح الزبدة وتقلب مع البطاطس مصفاه على النار لمدة دقيقتين
يضرب البيض جيدااا ويتبلل ويضاف له الجبن الرومى المفروم و تخلط جميع المقادير وتقلب جيدااااا ويبطن قالب من قوالب الجيلى بالزبد والبقسماط وتوضع واللحم المعصج فى طبقات متبادلة على ان تكون الطبقة الاخيرة من البطاطس
يرش باقى العصاج - يوضع فى متوسط الحرارة لمدة نصف ساعة . يقلب فى طبق التقديم ويجمل بالبقدونس المفرى وحلقات الجزر .
يقدم معه سلطه خضراء .................
سيحى نصف كمية السمن قالب فرن صغير مع ذرة ملح وبهار .... صفى البصل واحشيه بالخلطة ثم قطعة سمن واحدة فوق كل واحدة
أدخليه الفرن وهو متوسط الحرارة لمده 35 دقيقة مع أخذ القليل من السوائل التى تخرج منه واسكبيها فوقه من وقت لاخر
يمكن استعمال اللحم المفروم ناعما فى الحشو ويقدم ستخنا او بارداااااااا